
Malzemeler:
5 yaprak yufkaYarım paket margarin veya tereyağı300 gr orta yağlı kıyma2 yemek kaşığı çam fıstığı1 adet orta boy soğanYeteri kadar tuz, karabiber, tatlı toz biberÜzeri için:2 yemek kaşığı katı yoğurt1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yemeğin Tarifi :
Yarım margarinin yarısını kıyma, sogan, çam fıstığı ile kavurun. Yarım paket margarinin yarısını da eritip yoğurt ile karıştırın. Yufkanın ortasına sürün. Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin. Tam ortasına kıyma harcını doldurun.Yağlı yoğurttan fırça ile sürün. Oklavayı geniş kısımdan sararak dolayın. Elinizle büzerek çıkarın. Fırın kabına döndürerek döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıvı yağı gezdirip fırına verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder